November 2013

 

Hantera verkligheterna, skärpan och principerna för att lyckas i affärslivet

Stärk din verkställande talang i riktning mot ett bättre beslutsfattande och ett mer aktivt handlande så att du får styrka i ditt genomförande.

Ta rejält betalt!
Rätt prissättning skapar möjligheter att göra bättre affärer. Kunden är nämligen beredd att betala vilket pris som helst så länge han upplever priset som skäligt. Rätt pris är mycket en fråga om kommunikation och image och om hur man sätter sitt varumärke i kundens medvetande. Förr baserades priset på en matematik som tog hänsyn till en kalkyl över självkostnader och man lade sedan på en skälig marginal. Då var det enkelt att sätta pris. Här får du lära dig hur du bör tänka och planera för att göra lönsammare affärer.

Psykologi om att vara perfekt i affärslivet
Jag fick en dag en fråga från en ung kvinna. Hon sa, ”hur ska jag göra för att bli perfekt som säljare och affärskvinna”?  Det är en sådan fråga som alla specialist försöker att undvika att svara på, beroende på att det finns inget enkelt svar. Om jag till exempel svarar ”jag vet inte” så kanske hon kommer att tycka att jag inte är någon verklig specialist. Om jag istället säger ”gör som jag” så kommer det säkert att upplevas som arrogant. Jag valde att svara - ”Du kommer att bli duktig genom att alltid göra det bästa du kan. Det är så du kommer att bli perfekt”! Det är just detta som den här artikeln handlar om – affärslivets psykologi.

Lycka till!

Nya artiklar
4.7. Ta rejält betalt
8.7. Psykologi om att vara perfekt i affärslivet

Expertredaktion: Rolf Laurelli

Dina synpunkter på innehållet i handboken är viktiga!
Skriv till sal@bonnierledarskap.se