Nå nya kunder via dina kollegors personliga nätverk

Den explosion av sociala nätverk som vi har upplevt under det senaste decenniet, har av många bedömts som det största skiftet sedan den industriella revolutionen.

11 % av världens population har nu ett Facebook konto, och den vanligaste aktiviteten på nätet är att kommuni­cera via sociala medier. I genomsnitt har varje person som är ansluten till ett Socialt Media (Facebook, LinkedIn, Twitter, Adress­bok, etc.) ca 634 kontakter. Allt ifrån gamla skolkamra­ter till nya affärspartners.
Alla dessa kontakter har ett stort personligt värde och rätt använda har de också ett strategiskt viktigt värde för ett företag eller organisation.
Enligt rapporter från Gartner är “Big Data and Social Business” en av de största trenderna för företag under 2012. Detta till trots uppskattar Gartner att 85 % av Fortune 500 företagen, fortfarande inte under 2015, klarar av att på ett intelligent sätt tillgodogöra sig de konkur­rensfördelar som effektivt användande av Sociala Media kan ge.

 

Du som är Bonnier Ledarskap abonnent har blivit uppgraderad utan extra kostnad och väljer nytt lösenord vid inloggningen. www.management360.se