Din tid är ditt liv

Har du mycket att göra? Blir du avbruten stup i ett? Får du inte tiden att räcka till? Växer högarna på arbetsbordet? Känner du dig insnärjd i många detaljer? Har du svårt att hålla koll på rutinuppgifter och det som är de allra ”vikti­gaste frågorna”? Är du oorganiserad i din arbetsdag?

Det är kanske inte svårt för dig att känna igen dig i mina frågor. Alla drabbas vi då och då i mindre och större grad av dessa problem. Ofta stressar vi på för att hinna med allt. Vi gör det ofta utan att stanna upp och utan att tänka efter och utan att analysera vad det kan vara som är fel. Det gäl­ler ofta att komma ut ur de negativa och stressade situatio­nerna.

Det handlar egentligen inte om att för tillfället reda ut ett eller annat akut problem, utan det gäller att undvika att hamna i dessa negativa situationer genom att systematiskt och regelbundet planera din tid bättre.

Här vill jag nu ge dig en del tips och idéer som jag har sam­lat. Jag gör det för att hjälpa dig att styra din tid och öka din effektivitet som chef över säljarna. Jag vill hjälpa dig att omsätta ett antal principer som du kan använda i ditt chefskap för att öka din personliga planering och få mer gjort på rätt sätt.

Vad du kan planera och hur mycket du kan planera beror naturligtvis i hög grad på hur din arbetssituation ser ut och i vilket företag du arbetar.

Genom en klok planering får du ut mer av både arbete och fritid. Du kan skapa möjlighet att prioritera tid för viktiga uppgifter. Du kan lära dig att hantera arbetslivet så att det inte inkräktar alltför mycket på din fritid.

 

Du som är Bonnier Ledarskap abonnent har blivit uppgraderad utan extra kostnad och väljer nytt lösenord vid inloggningen. www.management360.se