Hur du får vinnande flöden i verksamheten

Givetvis är du en enastående chef, kanske med mångårig erfarenhet. Dagarna kantas av att svara på frågor, deklarera vad som gäller, lösa småkonflikter och se till att medarbetare är motiverade och friska och verksamheten levererar som tänkt. Kanske har du en god delegationsordning, som låter dig syssla med det du är bäst på, att planera, coacha och stötta. Men det är svårt att hinna med allt och få till det där lilla extra. Det som gör att vardagen känns lättare, så att alla bidrar till att öka effektiviteten på ett tryggt och säkert sätt.

Jag har sett att det ofta behövs ett tydligt sammanhang för att skapa en mindre spretande verksamhet. Det hjälper för att förändringar ska få det genomslag som förväntas, samt fortsatt och ännu mer engagerade och stolta medarbetare, särskilt i komplexa verksamheter. Under ca 18 års tid har jag jobbat med att ta fram, formulera och paketera ett helt nytt koncept, Vinnande Flöden®. Detta bygger på gedigna kuns­kaper om flöden och en insikt i hur moderna organisationer fungerar med samband, metaforer och analogier som gör det hela begripligt och användbart. Med tydliga bilder och strukturer som tar fram dynamiken och det sunda förnuftet går det lättare att styra verksamheten. Det blir roligt och ger ett tydligt trendbrott. Artikeln vill ge dig en liten inblick i vad som behövs.

 

Du som är Bonnier Ledarskap abonnent har blivit uppgraderad utan extra kostnad och väljer nytt lösenord vid inloggningen. www.management360.se