Säljet måste fungera – Fokus på försäljningen

Det blir sällan någon utveckling i affärer utan att det görs en säljinsats.
Det har skrivits enormt mycket om försäljning genom åren och ny litteratur produceras kontinuerligt. Vi tycker ändå att det är på sin plats att med denna artikel trycka på några grundläggande principer och kunskaper. För att affärsutveckla i ett företag och få ut mer av dess potential, så måste företaget se till att använda sina resurser rätt. Dvs man ska ha ordning på företagets försäljningsfokus och skapa ett ständigt utvecklande momentum kring detta.

Hur öka försäljning och lönsamhet genom effektivare försäljning. Konkurrensen har hårdnat i många branscher. Kunder ställer allt större krav idag, eller har i vart fall större förväntningar. Hur bör vi som säljande bolag möta dessa? När det gäller att uppnå genombrott och resultat på internationell marknad så har vi i andra artiklar givit inblick i hur olika länders skillnader på affärskultur spelar in. Här i denna artikel ges några grundläggande kunskaper att ta fasta på men målet är även att ge dig några nya insikter och verktyg så ni direkt kan öka träffsäkerhet, effektivitet och börja ta Action! mot nya säljmål.

 

Du som är Bonnier Ledarskap abonnent har blivit uppgraderad utan extra kostnad och väljer nytt lösenord vid inloggningen. www.management360.se